Sklep internetowy www.bluemoonstudio.pl jest prowadzony przez firmę Nowińska Katarzyna, ul. Grunwaldzka 48, 81-754 Sopot, Polska, wpisaną do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej Rzeczypospolitej Polskiej prowadzonej przez ministra właściwego do spraw gospodarki, działającą pod marką Blue Moon, posiadającą adres miejsca wykonywania działalności i adres do doręczeń: ul. Grunwaldzka 48,  81-754 Sopot, NIP: 5851376245, REGON: 140162665, adres poczty elektronicznej: sklep@bluemoonstudio.pl - zwaną dalej „Blue Moon” lub „my”.
Blue Moon dokłada wszelkich starań, aby chronić prywatność swoich klientów i w związku z tym gromadzi, przetwarza i wykorzystuje dane osobowe wyłącznie zgodnie z opisanymi niżej zasadami i obowiązującymi przepisami o ochronie danych osobowych.
Niniejsza polityka ochrony danych osobowych informuje o przetwarzaniu Państwa danych osobowych w związku z witryną internetową www.bluemoonstudio.pl i jest zgodna z przepisami wynikającymi z  art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w skrócie RODO.

1. ADMINISTRATOR DANYCH
 Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem Sklepu Internetowego www.bluemonnstudio.pl jest Nowińska Katarzyna prowadząca działalność gospodarczą pod marką Blue Moon wpisaną do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej Rzeczypospolitej Polskiej prowadzonej przez ministra właściwego do spraw gospodarki NIP: 5851376245, REGON: 140162665, adres poczty elektronicznej: sklep@bluemoonstudio.pl - zwany dalej „Administratorem” i będący jednocześnie Usługodawcą Sklepu Internetowego i Sprzedawcą.
Administrator kontroluje oraz przetwarza dane osobowe użytkowników sklepu internetowego www.bluemoonstudio.pl, zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych i dyrektywą Unii Europejskiej 95/46/WE. Dane osobowe są przechowywane na terenie UE i nie są nigdzie dalej przekazywane.

2. CZYM SĄ DANE OSOBOWE?
Dane osobowe to informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej, takie jak imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, adres pocztowy lub adres IP komputera.

3. DO CZEGO SĄ UŻYWANE TWOJE DANE OSOBOWE?
Przekazując nam swoje dane osobowe, wyrażasz zgodę na to, że będziemy ich używać aby spełnić nasze zobowiązania względem Ciebie oraz dostarczać Tobie produkty, które zamawiasz i realizujesz za naszym pośrednictwem. Przetwarzanie Państwa danych osobowych odbywa się na podstawie art. 6 RODO i w celach marketingowych. Administrator Danych Osobowych powołuje się na prawnie uzasadniony interes, którym jest:

  1. Utworzenia osobistego konta Użytkownika na stronie www.bluemoonstudio.pl (np. Twoje imię i nazwisko oraz adres e-mail)
  2. Przetwarzania zamówień w naszym systemie internetowym (np. Twoje imię i nazwisko, adres, telefon)
  3. Wysyłania ofert marketingowych, takich jak newslettery i nowości (np. Twój adres e-mail, imię i nazwisko oraz adres pocztowy)
  4. Kontaktu w wypadku trudności z dostarczeniem zamówienia (np. numer telefonu, błędny adres)
  5. Udzielania odpowiedzi na pytania oraz informowania o nowych bądź produktach (np. Twój adres e-mail)
  6. Powiadamiania zwycięzców konkursów internetowych (np. Twój adres e-mail, imię i nazwisko, adres domowy i numer telefonu)
  7. Zarządzania kontem Użytkownika (np. imię i nazwisko, adres)
  8. Analizowania danych osobowych w celu przedstawiania ofert marketingowych oraz informacji pasujących do Twojego profilu (w tym profilowania)
  9. Przechowywania danych dla celów archiwalnych, podatkowych i rachunkowych oraz zapewnienia rozliczalności (wykazania spełnienia przez nas obowiązków wynikających z przepisów prawa).



4. OKRES PRZECHWOWYWANIA
Twoje dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat do czasu wykorzystania możliwości marketingowych i analizy danych potrzebnych do prowadzenia działalności gospodarczej lub do odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych (żądanie takie należy wysłać na adres sklep@bluemoonstudio.pl ). Po upływie tego czasu Twoje dane osobowe zostaną usunięte. Nie możemy usunąć danych, jeśli prawo wymaga przechowywania ich przez dłuższy czas – na przykład do prowadzenia księgowości lub jeśli ich przechowywanie jest uzasadnione prawnie w inny sposób (np. trwającą na mocy umowy relacją klient-sprzedawca).

5. JAKIE PRAWA CI PRZYSŁUGUJĄ?
Masz prawo uzyskać informacje o tym, jakie Twoje dane osobowe są zapisane w naszej bazie. Jeśli Twoje dane są niepoprawne, błędne, niepełne lub nieważne, możesz poprosić o ich poprawienie, uzupełnienie a także usunięcie. W każdej chwili możesz cofnąć zgodę na wykorzystywanie przez nas Twoich danych do celów marketingowych (np. wysyłania newsletterów czy ofert). Aby skontaktować się z nami, wyślij list do Działu Obsługi Klienta, ul. Grunwaldzka 48, 81-754 Sopot, Polska. Możesz też wysłać wiadomość e-mail na adres: sklep@bluemoonstudio.pl


6. KTO MA DOSTĘP DO TWOICH DANYCH OSOBOWYCH?
Nie przekazujemy a także nie sprzedajemy ani nie wymieniamy Twoich danych osobowych z innymi podmiotami, ani partnerami biznesowymi w celach marketingowych. Dane przekazywane innym podmiotom, na przykład firmom kurierskim dostarczającym nasze zamówienia, są używane wyłącznie w celu świadczenia usług oferowanych przez Blue Moon - Nowińska Katarzyna. Dane są również wykorzystywane do profilowania marketingu za pomocą narzędzi Google Analytics, Ceneo , Adwords. W sytuacji wniesienia sprzeciwu wobec profilowania – prosimy skorzystać z ustawień przeglądarki.

7. JAK CHRONIMY TWOJE DANE ?
Nasz serwis zaopatrzony jest w środki bezpieczeństwa, mające na celu ochronę danych osobowych pozostających pod naszą kontrolą przed utratą, niewłaściwym wykorzystaniem i modyfikacją. Zobowiązujemy się chronić wszelkie ujawnione nam informacje zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami oraz normami ochrony bezpieczeństwa.
Masz prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także do wniesienia skargi.

8. PLIKI „cookie”
„Cookie” (ciasteczka) to niewielkie pliki tekstowe zachowane na Twoim komputerze lub urządzeniu mobilnym i pobierane stamtąd przy każdej kolejnej wizycie online Blue Moon wykorzystuje pliki „cookie”, by ułatwić i uprzyjemnić Ci wizyty na naszej stronie.
Nie używamy ich do przechowywania Twoich danych osobowych ani nie ujawniamy tych informacji innym.

Istnieją dwa typy „cookies” – trwałe i tymczasowe (ciasteczka jednej sesji). Trwałe ciasteczka są zapisywane na Twoim komputerze lub urządzeniu mobilnym przez okres nie dłuższy niż 12 miesięcy. Natomiast ciasteczka sesji przechowuje się jedynie tymczasowo i są one usuwane, gdy tylko zamykasz przeglądarkę.

Trwałe pliki „cookie” wykorzystujemy do zapamiętywania Twoich preferencji strony startowej oraz przechowywania danych do logowania, o ile wybierzesz funkcję „Zapamiętaj mnie”.

Używamy ciasteczek sesji, kiedy korzystasz z filtru produktów, a także do sprawdzenia, czy jesteś zalogowany(a). Pliki „cookie” dają się łatwo usunąć z komputera lub urządzenia mobilnego z poziomu przeglądarki. Instrukcje dotyczące obsługi „cookies” oraz ich usuwania znajdziesz w menu „Pomoc” w swojej przeglądarce. Możesz również całkowicie zablokować ciasteczka lub wybrać powiadamianie o ich każdorazowym przesyłaniu.

Jeżeli zdecydujesz się zablokować pliki „cookie”, niektóre funkcje strony mogą być niedostępne.

9. LINKI (ŁĄCZA ZEWNĘTRZNE)
Strona internetowa www.bluemoonstudio.pl, może zawierać linki do innych stron internetowych, których zawartość jest poza naszą kontrolą. Odwiedziny na takich stronach mogą się wiązać z naruszeniem prywatności, za co w żaden sposób nie bierzemy odpowiedzialności. Linki zamieszczamy jedynie po to, by ułatwić znalezienie konkretnych informacji.

10. PYTANIA I ZASTRZEŻENIA
Wszelkie pytania i zastrzeżenia dotyczące niniejszej polityki mogą być przesyłane pod adres e mail: sklep@bluemoonstudio.pl.